Vervolg hydrauliek:

 • Doelgroep

  Monteurs, service monteurs, en ander technisch personeel dat in de hydrauliek werkzaam is, en zich na een basiscursus verder willen kwalificeren.

   
 • Resultaat

  Deze opleiding wordt afgesloten met een theorie en praktijk eindtoets, bij voldoende eindresultaat zal het certificaat “ Vervolg Hydrauliek” worden verstrekt.

   
 • Vooropleiding

  Basis hydrauliek of gelijkwaardig aantoonbaar niveau.

   
 • Inhoud

  Deze opleiding bestaat gedeeltelijk uit praktijkopdrachten, componenten worden in diverse situaties in systemen gebouwd, hun gedragingen worden vanuit de praktijk gezamenlijk beoordeeld. (er kan ingegaan worden op vragen van de deelnemers) Aanvullingen op de basis hydrauliek, o.a. het omgaan met meer complexere systemen.

  - : ongebruikelijke snelheidsregelingen

  - : toepassingen van gestuurde terugslagkleppen

  - : toe - en afvoer stroomregelingen

  - : drukafhankelijke volgorde schakelingen

  - : proportionele drukregelklep

  - : instelbare pompen o.a. Load sensing regelingen

  - : effecten van de accumulator

  - : veiligheid

  Theoretisch worden complexe hydrauliek systemen uitgewerkt, begrippen zoals; krachten, druk, arbeid en vermogen komen veelvuldig aan de orde. Andere onderwerpen zijn o.a.; Pompregelingen, principe constante flow- regelingen, load sensing, cartridge kleppen en proportionele en servo stuurschuiven.

   
 • Planning

  Duur : 3 lesdagen of zes dagdelen (inclusief examen)

  Locatie : incompany of in ons praktijkopleidingscentrum te Apeldoorn.

  Tijden : 09.00 u – 16.00 uur.

  Data : op aanvraag.

  Het aantal deelnemers is maximaal 8.

   
 • prijs

  Op aanvraag.

   
 • Subsidie

  U kunt in aanmerking komen voor verschillende subsidies. Of u hiervoor in aanmerking komt en de hoogte van de subsidie wordt vastgesteld op basis van uw onderneming en de branche waarin u opereert. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds (O&O-fonds) van uw branche, het Europees Sociaal Fonds of het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Metaalbewerking (OOM).

  terug
   
 •  
Lees Meer